Podopieczni

Statystyki pokazują, że w Polsce rocznie dochodzi do około 200 tysięcy poparzeń.

Wsród pacjentów aż 70% stanowią dzieci.

Na ten oddział trafiają dzieci i młodzież, które każdego dnia zmagają się z ogromnym cierpieniem, trudnym leczeniem i bolesnymi doświadczeniami. Oddział Chirurgii, Traumatologii Dziecięcej, Centrum Leczenia Oparzeń w Ostrowie Wielkopolskim to miejsce, w którym jedni z najlepszych lekarzy i pielęgniarek w Polsce ratują zdrowie i życie małych pacjentów. Specjaliści Szpitala im. Tytusa Chałubińskiego wykorzystują najnowocześniejsze metody medycyny, które leczą rozległe oparzenia i wykonują zabiegi na delikatnej i wrażliwej skórze dzieci.
To jedne z najbardziej traumatycznych urazów, jakie mogą ich dotknąć. Nawet niewielka ilość gorącej substancji potrafi wyrządzić ogromne poparzenie, które zagraża zdrowiu, a nawet życiu małego pacjenta.
– wyjaśnia dr n. med. Witold Miaśkiewicz – Kierownik Oddziału.

Na skutek takich urazów powstają rozległe blizny, które wymagają wieloletniego leczenia.
– tłumaczy mgr Lidia Słota pielęgniarka oddziałowa koordynująca Pododdział Leczenia Oparzeń.

Fundacja S’ouvre będzie wspierać potrzeby tego oddziału i ich pacjentów. Aktualnie zbieramy fundusze na doposażenie urządzeń, które pomogą w leczeniu. Pierwszym z nich jest iluminator naczyniowy, który wyświetla mapę naczyń krwionośnych na skórze w czasie rzeczywistym. Pomaga zlokalizować żyły na potrzeby wkłuć i kaniulacji w delikatnym ciele dzieci.

Na ten cel potrzebujemy 25 000 złotych.
Dołącz do zbiórki, przekaż swój datek, razem możemy więcej!

Wesprzyj Fundację

Przekaż wsparcie za pośrednictwem swojego konta bankowego, korzystając z szybkiego przelewu online.

Wymagana kwota
POMAGAM